I disse tider kender alle til dating på internettet. Hvis du ikke har prøvet det, så skal du ikke være ked af det. Du kender sikkert mange der har givet det et skud, måske kan de også komme med gode tips og tricks. Mange singler finder deres udkårne på internettet, og hvis det bliver brugt på den rigtige måde, så kan man næsten garanteret finde den rette.

Desværre er der mange der ikke benytter online dating til dets fulde potentiale. En kvinde jeg kender havde f.eks. kun lagt to billeder op på din profil og de var begge lavet af profesionelle. Det er et kæmpe rødt flag for mange mænd, for det det giver et indtryk af at hun var overfladisk og upersonlig. Det antyder også at hun ikke har et godt socialt netværk, hvis hun udelukkende bruger billeder uden andre mennesker I baggrunden. Det indikerer at hun ikke laver noget med andre, ikke er aktiv osv. Det er ikke nødvendigvis negativt, men det er nu engang bare det indtryk det giver.

Går du og overvejer at finde kærligheden? Online dating kan være en glimrende måde at møde spændende mennesker.

For folk der dypper tåen I den virtuelle dating verden har vi her en kort liste med tre punkter. Formålet er at undgå nogle at de mest gængse fejl, så du I stedet kan udnytte dating hundrede procent!

Regler kan være nyttige. En slags guidelines for korrekt opførsel, ligesom man lærer at spise med lukket mund, og at sengen skal reddes hver morgen. Det samme er gældende med online dating, der er en række ting man kan efterleve for at gøre oplevelsen mere spændende og optimal.

1. Skjul ikke hvem du er

Det er altid et mysterie for os, hvorfor så mange mennesker benytter en forklædning når de befinder sig på internettet. Vi taler ikke om trolls eller andre træls typer, men mere hvordan folk præsenterer sig selv og gebærder sig online. Det er ikke noget problem at bruge en lille hvid løgn dog, det skader ikke at lyve en centimeter på hist og her.

Men, når det kommer til online dating profiler, så er det bare utroligt tit man støder på folk der tydeligvis lyver sig meget mere spændende end de egentlig er. Alle er pludselig bare eventyrlystne verdensfolk, der bare kan det hele og har set alt.

Det er I bund og grund OK at sælge dig selv på den måde, det er bare vigtigt ikke at midrepræsenterer sig selv som noget man ikke er. Vi kan alle ende med at beskrive os selv som noget større end vi er, fordi vi tror at mulige partnere gerne vil høre det. Men jo mere du er uærlig om dit rigtige jeg, jo sværere bliver det bare at finde en partner der er helt på bølgelængde med dig.

Som forfatteren Laura Zinn skrev: “Vær helt dig selv, selvom det betyder en masse afslag. Lige pludselig finder du den perfekte for dig.”

2. Døm ikke før du har mødt personen

Selvom valgkampen er meget spændende, så er det ikke smart at dele din politiske overbevisninger eller andre kontroversielle emner, før du har mødt personen face to face. Du bør ikke plastrer din datingprofil med skarpe holdninger om den slags, da det kan skræmme folk væk alt for hurtigt. Man kan sagtens komme overens med folk, selvom man ikke er enige på alle punkter, så gem den snak til senere!

Brug først noget tid på at lære hinanden at kende, før I dykker ned I de meget dybe samtaler hvor man let kan være uenige. Byg et fundament på andre ting som interesser, så kan venskabet lettere vare ved selv når de tunge emner bliver bragt op.

Uanset samtaleemnet, så kender vi jo allesammen mennesker der ligger I hver deres ende af spektrummet, men det gør jo ikke at du skubber dine venner eller din familie fra dig. Det er helt okay at mene noget forskelligt, men gem de kontroversielle emner til senere, de skal ikke være på din datingprofil!

3. Brug pænt sprog

“Shit man, god røv!” Sig ikke ting som det her! Kvinden du taler til er et menneske, ikke et objekt. Opfør dig ordentligt. Nogle mænd kan være tilbøjelige til at sige det første der falder dem ind, men fald ikke I denne fælde! I den virkelige verden kan den slags kommentarer være til at forstå, men på internettet har man oceaner af tid til at tænke over en hilsen, så fold kreativiteten ud og behandl andre mennesker pænt.

Hvis du mødte en person I virkeligheden, er det så måden du ville indlede en samtale? En god huskeregel kunne være at forestille dig at din første kontakt til en person skal siges til din bedstemor eller bedstefar. Ville du bruge din starterreplik foran de gamle mennesker? Hvis nej, så skal du nok lige genoverveje tonen.